Inchide

Trimite unui prieten

5-8.10.2016. Adunarea Generală FEMS la București

În attachment, prezentările Simpozionului și Ordinea de Zi a Adunării Generale.AG de la București a adus o nouă abordare strategică în FEMS. De unde pînă acum principala preocupare a sindicatelor europene (vestice) era modul de realizare a timpului de lucru, din acest moment o preocupare majoră va fi sprijinirea sindicatelor și federațiilor din Europa Centrală și de Est pentru realizarea de salarii adecvate pentru medicii din aceste țări.

Ca o preocupare în acest sens, sînt acțiunile de sprijin ale conducerii FEMS prin proteste publice europene către guvernele Slovaciei, Poloniei și României.

Ca spijin pentru aceasta a fost și Simpozionul din Deschiderea AG: Salarii, condiții de muncă, corupție în Europa Centrală lși de Est, cu prezentarea grilelor de salarizare din Franța (Dr. Trujillo) și Italia (Dr. Rosenberg). Ca un element interesant, spre deosebire de ceea ce se discută în România, este faptul că salariile medicilor din sistemul public din Franța și Italia nu depinde de performanța medicului, de numărul de intervenții (chirurgicale, consultații, analize), ci este dependent numai de vechime.

Tipăreşte pagina - 5-8.10.2016. Adunarea Generală FEMS la București Trimite unui prieten - 5-8.10.2016. Adunarea Generală FEMS la București

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Activităţi CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România