Inchide

Trimite unui prieten

Senatl CFSMR de la Cluj. 12.11.2016. Comunicat

In attach, forma pdf.Nr. 110/15.11.2016


COMUNICAT


Senatul CFSMR, organul de conducere a Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România
între Congrese (Statut art. 58), desfășurat pe data de sâmbătă 12 noiembrie 2016 la Cluj-Napoca precizează:

1. Până în prezent Ministrul Sănătății, Ec.Vlad Vasile Voiculescu nu a invitat CFSMR la discuţii pe marginea evenimentelor din sistemul de sănătate, deși s-a făcut solicitare scrisă în acest sens, după organizarea, la cererea CFSMR, a Dezbaterii Publice pe tema gărzilor.
2. Ministrul Sănătății, Ec.Vlad Vasile Voiculescu, deși a fost invitat nu a participat și nici nu a trimis un reprezentant la Adunarea Generală a FEDERAȚIEI EUROPENE A MEDICILOR SALARIAȚI (FEMS), desfăşurată la București între 6-8 octombrie 2016, şi unde organizatoarea a fost CFSMR.
3. Ministrul Sănătății, Ec.Vlad Vasile Voiculescu, pare să nu fi aflat despre propunerile CFSMR privind salarizarea medicilor, propuneri făcute ultima data la Reuniunea comună a Federaţiilor din SIS cu Ministrul Muncii, dl. Dragpoş Pîslaru, şi Ministrul Sănătăţii, din 14.10.2016.
4. Susținem în continuare acțiunea legală a Camerei Medicilor din Prahova, referitoare la situaţia medicilor de la Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Rahova, determinată de inconsistenţa depeșei ministeriale VVV. 2386 din 29.07.2016 privind organizarea gărzilor în spitalele publice din România. Considerăm acea depeşă un act administrativ nelegal și înrobitor pentru medici, precum și orice acțiune legală a medicilor sau a Camerelor Medicilor (Sindicatele Medicilor Județene sau a spitalelor), pentru apărarea demnității de medic.
5. Senatul CFSMR consideră ca acțiunea managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Ec. Marius Nicolescu, și ale Comitetului Director, de a închide sau desființa Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru motivul că nu are gărzile corect organizate, de fapt ca represalii la acţiunea colegilor noştri care nu sînt obligaţi să facă mai multe gărzi decît este legal, este o acţiune împotriva sistemului medical. La această acţiune, ulterior, s-a raliat și Dr. Anca Anamaria Dobrescu, Director Executiv Direcția de Sănătate Publică Prahova, tot ca urmare a lipsei de înţelegere a legalităţii depeșei VVV. 2386.
6. Constatăm că există în continuare campanii de acuzaţie a CFSMR şi a liderilor CFSMR. În plus, se fac campanii de racolare a liderilor noştri şi de racolare a structurilor noastre din teritoriu, de căter colegi din alte federaţii sindicale. Cerem lideri sindicali care promovează aceste acţiuniu să se oprească de la acestea.
7. Cerem Ministrului Sănătății ca, în concordanță cu prevederile Contractului colectiv de munca la nivel de activitate - Sănătate. Activități veterinare" [înregistrat la MMFPSPV sub nr.1726/29.11.2013, prelungit şi valabil până la dat de 31.12.2016, conform adresei nr. 584/EC/22.03.2016 a MMFPSPV], să se realizeze întâlniri periodice anunțate din timp pentru dezbateri și tratative și măsuri în sistemul medico-sanitar. Art.41(5) din acest Constract arată că "Dreptul la negocieri colective în materie de muncă și caracterul obligatoriu al convențiilor colective sunt garantate."
8. Cerem liderilor sindicatelor din domeniul medico-sanitar, conform eticii și deontologiei sindicale, ca fiecare dintre reprezentanții sindicali/sindicate să se delimiteze/diferențieze la limitele de acțiune a categoriei de membri din care este format sindicatul și pe care îl reprezintă în conformitate, accentuând faptul că CFSMR reprezintă interesele profesionale, administrative, economice a medicilor din sistemul medico-sanitar și considerăm oportună ca fiecare sindicat din sistemul medico-sanitar să se exprime în numele CFSMR.
9. CFSMR este deschis colaborării cu celelalte sindicate din sistemul medico-sanitar cu interese comune în întregul sistem medico-sanitar.
10. Senatul CFSMR învederează mijlocele de informare mass-media scrisă și audio-vizuală să nu mai promoveze acţiuni ale sindicatelor, care promovează interese ale altor categorii profesionale, ca acțiuni revendicative ale medicilor, fără a consulta poziţia CFSMR, ca sindicat al medicilor.
11. Este evident pentru oricine că salarizarea oricărui personal din sistemul de sănătate, altul decît medicii, nu se poate raporta decît la salarizarea medicilor. De asemeni, este evident că cerinţele altui personal, altul decît medicii, are puţin impact asupra mediei şi cetăţenilor, dacă nu face referire la medici.
De aceea scoatem în evidenţă încă o dată rolul esenţial al medicilor în sistemul de sănătate. Orice revendicare salarială a altui personal din sistem, altul decît medici, apare ca secundar.
12. CFSMR are acțiunile proprii prezentate în numeroase comunicate, adrese, apeluri, participări la minifestări sindicale în cadrul Cartel „Alfa". Majoritatea lor se regăsesc trecute şi pe situl www.cfsmr.ro.
13. Senatul CFSMR încurajează și susține acțiunile publice și mass-media a camerelor/ sindicatelor medicilor județene sau ale spitalelor, ale reprezentanților acestora în mediul public, mass-media, în organele administrative locale, precum și în cele medico-sanitare.
14. Medicii din cadrul organelor de conducere ale CFSMR și din Camerele Medicilor sau Sindicatele medicale au rol de călăuză a colegilor în această activitate - activitatea de medici în specialitatea respectivă - participând și la gărzile „obligatorii" sau „voluntare", în sistemul medical public sau privat, iar activitatea sindicală este în totalitate în afara activității medicale.

SENATUL CFSMR

Pentru conformitate: Dr. Victor Eşanu, Preşedinte CFSMR, Dr. Mihai Belaşcu, Preşedinte al Camerei Medicilor Prahova, Dr. Dan Pereţianu, Preedinte Sindicatul „Esculap" (Bucureşti) şi fost preşedinte între 1998-2010

 

 

Tipăreşte pagina - Senatl CFSMR de la Cluj. 12.11.2016. Comunicat Trimite unui prieten - Senatl CFSMR de la Cluj. 12.11.2016. Comunicat

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Activităţi CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România