Inchide

Trimite unui prieten

16-18.04.2015. Zilele Medicale Nemțene

Cu participare din partea CFSMR. Dr. Victor Eșanu a ținut o alocuțiune despre necesitatea creșterii mișcării sindicale printre medici (inclusiv în Județul Neamț). O relatare jurnalistică în Ziarul de Neamț(v. mai departe). La eveniment a participat și Dr. Gabriela popovici, liderul Sindicatului Medicilor din Spitalul Roman (j. Neamț) (vezi și galerie foto).ZILELE MEDICALE NEMȚENE - SIGURANȚA ALIMENTAȚIEI

17 aprilie 2015 De Ziar Piatra Neamt
Joi, la ora 17, în cadrul sălii de conferință a Hotelului Central Plaza, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a zecea ediții a Zilelor medicale nemțene ce au ca temă siguranța alimentației.
La conferința organizată de COLEGIUL MEDICILOR - FILIALA NEAMȚ pe tema siguranței alimentației au participat numeroase persoane, printre care se remarcă nume importante din domeniul medical și administația locală precum: subprefectul Gheorghe Nicolae, vicepreşedinta CJ Emilia Arcan, primarul orașului Dragoş Chitic, dr. Victor Eşanu (chirurg generalist și preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România), dr. Dan Morenciu (directorul DSP Neamţ), Radu Firăstrău (directorul CAS Neamţ), prof. dr. Mariana Graur (Clinica de DIABET - UMF "Gr.T.Popa" Iași), şi ÎPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.
Preşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eşanu, în cadrul discursului său a atras un semnal de alarmă asupra condițiilor de muncă și salarizarea medicilor. Acesta este de părere că doar sindicalismul reprezintă o soluție de viitor în vederea rezolvării acestor mari probleme.
Radu Eugen Firăstrău, directorul CAS Neamţ, ne atrage atenția asupra faptului că de la 1 mai noile carduri de sănătate vor deveni obligatorii și indispensabile tuturor asiguraților care vor să beneficieze de serviciile Casei de Asigurări de Sănătate.
Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, ÎPS Ioachim Băcăuanul, a vorbit despre hrana trupului și hrana sufletului și ne-a delectat și încântat cu câteva cuvinte de duh relatate din vasta experiență de viață a Preasfinției sale.
"Instituția Prefectului a fost deosebit de onorată de invitație și sper să ne întâlnim sănătoși și la următoarea ediție", a afirmat subprefectul Gheorghe Nicolae, în cadrul mesajului său de deschidere. Evenimentul continuă și în cursul următoarelor două zile. Vom reveni cu detalii.

 

Tipăreşte pagina - 16-18.04.2015. Zilele Medicale Nemțene Trimite unui prieten - 16-18.04.2015. Zilele Medicale Nemțene

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Evenimente în relaţie cu sistemul de sănătate
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România