Inchide

Trimite unui prieten

2.04.2013. Costurile și calitatea serviciilor medicale. Conferință Tarus Media

Ediția a doua.Prima parte a fost susținută de:

1. Dr. Horia Cristian, a vorbit despre modul în care pot scade costurile în sistem dacă medicul de familie va face ceea ce acum fac unii specialiști, laboratorele și mici intervenții ale spitalelor. Costurile ar scade de la 190 lei la 90 lei per pacient. Discuțiile au fost extrem de tăioase, mai ales cele referitoare  la datele folosite de liberaul deputat.

2. Laszlo Lorenzovici, cae a arătat date despre costurile din spitale, venituri ale medicilor, dar a vorbit și despre falsa lipsă de medici din Româania - care nu există - și despre numărul prea mare de studenți care termină multiplele facultăți de medicină din România (pentru date cu privire la aceste noi afirmații, vezi mai vechile articole de la rubrica Analize ale sistemului de sănătate de pe situl nostru).

 

Partea a doua a fost moderată de Vlad Mixich, jurnalist la Hotnews și Maria vasilescu, de la tarusd media (organizatorul evenimentului). Locația: București, Hotel Pullman. A fost organizat un careu de VIP-uri, care au vorbit pe rînd dar și deodată, cîteodată.

Din partea CFSMR a participat dr. Dan Perețianu. Vezi și Galerie Foto

Poziții: Dr. Cristina Vladu (MS): nevoia de protocoale standanrdizate. Dr. Pleșca: pacienții nu au ce căuta în procesul de realizarea a standerdelor, ghidurilor și protocoalelor, căci acestea sînt procese științifice nu sociale. Dr. Mircea Olteanu: există indicaotri de calitate ai serviciilor. ei trebuie folosiți. trebuie folosită și guvernarea clinică a spitalelor, unde MS are un rol de reglementare important. Dl. Papataxachis: disputa protocl v pacient este în favoarea medicilor. dl. tache: vrea pacientul la elaborarea protocoalelor. Dl. Mixich aduce vești proaste, este pesimist și antipatic (autoevaluare). Dna Alexandra Patricia Braica, SS la MM, scoate în evidență necesitatea dialogului social, foarte prezent de fapt azi. Dna Alina Culcea, de la asoc. generice, scoate în evidență importanța acestora: 65% din volum dar numai 30% din costuri ! Dr. Popescu: principiul managemntului și adoptării deciziilor trebuie să fie și în această reuniune - i.e., trebuie să avem 10 puncte de propus pe ordinea de zi, să adoptăm ideea de a agreate 3, iar apoi dacă unul este pus în practică este OK.

 

Tipăreşte pagina - 2.04.2013. Costurile și calitatea serviciilor medicale. Conferință Tarus Media Trimite unui prieten - 2.04.2013. Costurile și calitatea serviciilor medicale. Conferință Tarus Media

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Evenimente în relaţie cu sistemul de sănătate
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România