Acțiuni sindicale

Adresă a CFSMR către Cartel Alfa - despre reprezentativitate

In atentia Presedintelui CNS « Cartel Alfa » Bogdan Iuliu HossuStimate domnule presedinte.Prin prezenta CFSMR doreste sa va atraga atentia asupra urmatoarelor probleme.In ultima varianta a regulamentului de sporuri, la articolul(...)

6.02.2018. Adresa a CFR la MM

La îndemnul colegilor noștri din Sindicatul farmaciștilor, Colegiul farmaciștilor s-a adresat Ministerului Muncii pe probleme sindicale !! în attachment cereea de modificare a LUS în prvința grilelor pentru farmaciști

21.04.2017. Propunerile Cartel Alfa pentru LUS

include și propuneri sugeragte de membrii CFSMR. Valabile la 21.04. Vezi tabel în attachment

CFSMR cere participarea la CCM Ramură

Adresă către Cartel Alfa.

Bilete concediu Cartel Alfa

Membrii cFSMR beneficiaz de aceste bilete. Vezi toate datele în atach.

27.03.2016. Bios despre salariile biologilor

Dna Dr. Biol. Ela Lixandru, alături de Dr. Victor Eșanu, s-au adresat dlui Bogdan Hossu, Președinte Cartel Alfa, pentru a remite mai departe (i.e., MM și MS) poziția biologilor față de potențiala creștere de salarii preconizată(...)

16-19.02.2015. Document ILO (la care a participat și Cartel ALFA) privitor la angajații atipici

Documentul este important pentru că scaote din nou în evidență faptul că medicii cu practică independentă cu contract cu CASJ/CASMB (în cadrul monopsonului CNAS) pot fi considerați salariați/angalați atipici. În(...)

Conferință de Presă a medicilor din Camera Medicilor din Istanbul în Piața Taxîm din Istanbul

Pentru apărarea vieții și tratarea celor care au fost răniți în cursul protestelor din Piața Taxîm de săptămîna aceasta. CM Istanbul este memrbă a FEMS, alături de CFSMR. În attach, documentele FEMS, articol(...)

17,07,2013. Mesaj de apreciere a ajutorului dat medicilor turci de către membrii FEMS

Mesajul a fost trimis după ce am luat poziție de sprijin a medicilor din Istanbul referitor la atacul Guvernului mturc la momentul acțiunilor poliției din Piața Taxîm și Parcul Gezi. În attach, documentul camerei Medicilor(...)

12.05.2013. Poziția Adunării Generale FEMS asupra problemei medicilor din Slovacia.

Condamnarea acțiunilor autorităților slovace pentru incriminarea medicilor care intră în grevă. Autoritățile slavace se lovesc de o problemă: medicii nu au salarii, cer salarii prin grevă, autoritățile declară stare de(...)

14.12.2012. Participarea reprezentanților CFSMR la Congresul Cartelului Alfa.

vezi si: http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=12

11.11.-10.12.2012. Acțiunea din Slovacia a Sindicatului medicilor din SL. Susținere din partea Sindicatelor medicilor din Europa

Documente de susținere din Polonia și Ungaria a sindicatelor medicilor din acele țări.

5.10.2012. Conferinţa Naţională a Fed. Hipocrat

Cauza pentru care, după numai 2 ani, Federaţia Hipocrat a organizat o Conf. Naţ. este faptul că Preşedintele, dr. Mihai Florea, a cerut să fie descărcat de activităţi, pentru motive personale. De aceea, la Rest. Calyse, lîngă(...)

Lupta Sindicatului \"Materna\" din Timişoara pentru sporurile din ginecologie

Încă din 9 Aprilie 2010, Dr. Maria Olimpia Oprea a adresat o cerere la direcţia Spitalului de Ob&Gyn " Dr. D. Popescu" de a acorda drepturile generate de OMS pentru acordarea de sporuri pentru sălile de naştere, neonatologie şi(...)

Iulie 2012. Sprijin pentrn medicii din Slovenia

Referitor la situația specialității/competenței medicului homeopat.

6.02.2012. Şedinţa Federaţiilor din ramura sănătate din Cartel Alfa

Şedinţa a fost propusă de Vicepreşedintele Cartelului Alfa, dl. Teodor Paraschiv. Ea a avut ca obiective identificarea poziţiei fiecărei federaţii din domeniul sănătate a cartelului în privinţa noului proiect de lege privind(...)

Consiliul Naţional CFSMR. Bucureşti, 20 Ianuarie 2012

După întîlnirea cu Ministrul Sănătăţii, la Sediul Cartel Alfa a avut lor CN CFSMR, prezidat de Drt. Octavian Georgescu. Printre subiecte (în plus faţă de analiza celor prezentate la MS): 1. Mecansime de acces la(...)

20.01.2012. Întîlnirea liderilor CFSMR cu Ministrul Sănătăţii, dr. Ladislau Ritli

La întîlnire au participat din partea CFSMR: dr. Octavian Georgescu (Brăila), Preşedinte CFSMR, dr. Piroska Zagyva (Baia Mare), Primvicepreşedinte CFSMR, dr. Liliana Păunescu (Timişoara), Vicepreşedinte CFSMR, dr.biol.(...)

16.04.2011. Senatul CFSMR

Întînlirea bianuală a fost realizată la Hotel Alexander, Bucureşti

6.12.2011. Reuniunea federaţiilor din SIS apărţinătoare de Cartel Alfa

În vederea rezolvării problemelor de reprezentativitate şi de semnare a CCM pe ramură şi la nivel de unitate, în lumina noii legi 62 (v. legislaţiia muncii). Coordonator din partea Cartelului Alfa, dl. Romulus Niţă,(...)

Consiliul Naţional CFSMR. Bucureşti, 17 Decembrie 2011

Pe ordinea de zi: 1. Organizatorice 2. Problema Legii coplăţii 3. Problema Legii noi a sănătăţii. 4. Problema CoCa vs CaCo. 5. Problema aplicării contactelor colective în unităţi, corelativ cu propunerea Cartelului de a crea o(...)

Comitetul Conederal Semianual Cartel Alfa. 8 Decembrie 2011.

La Sala "Rapsodia". Delagatul CFSMR este dr. Radu Brejbeanu

Consiliul Naţional. 12.11.2011

Teme: 1. Analiza Protocolului propus de MS privind extinderea contractelor colective de muncă. 2. Analiza modului în care se poate răsfrînge asupra SIS propunerea FMI de creştere în 2012 a salariilor bugetarilor (vezi(...)

Consiliul Confederal Cartel Alfa. 7.11.2011

Reprezentaul CFSMR: Dr. Radu Brejbeanu Teme de interes pentru CFSMR: cererea de aderare la Cartel a Federaţiei Sindicatelor Libere din Sănătate.

Senatul CFSMR. 23.11.2012

Teme pe ordinea de zi: 1. Organizatorice: a. Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli de la 16.04.2011 pînă în prezent. b. Propunerea pentru un nou contabil. c. Alocarea unor sume de bani pentru delegaţii federaţiei la(...)

4.02.2011. Participarea dr. Octavian Georgescu, Dr. Piroska Zagyva şi Dr. Victor Eşanu la Reuniunea Cartel Alfa Maramureş

Teatrul Municipal din Baia Mare a gazduit, vineri, lucrarile Consiliului General al Uniunii Sindicale Cartel Alfa Maramures. Tema principala a int]lnirii a fost alegerea Biroului Executiv al filialei judetene. Au participat, alaturi de(...)

Senatul din 27 Aprilie 1996

Vezi fişier ataşat. În foto, unul din noii conducători ai Senatului CFMR, dr. Denis Păduraru.

Iunie-Iulie 1991. Greva Medicilor

În attach, documente

27.04.1991. Miting FIDES

FIDES este confederația fondată de SIMR, Sind. profesorilor din preuniversitar și sindicatul mnuzeografilor din București. Vezi moțiune la atachment

Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România