Inchide

Trimite unui prieten

13 Mai 2015. Acțiune a Cartelului Alfa privind dicuția o lege unică a salarizării sau legi unice pe sectoare de activitateConducerea Cartelului (dl. Bogdan Hossu, dl. Liviu Apostoiu) au prezidat o ședintă de lucru privind poziția federațiilor din sistemele bgetare cu privire la pozițiile divergente din confederație la legea unică a salarizării.

CFSMR susține o singură lege, și mai ales aplicarea actualei legi 248/2010. La fel și Fed. Hipocrat și Anatomo-patologi. În schimb, Solidaritatea Sanitară susține poziția Sanitas, și anume o lege specifică pentru sistemul de sănătate.

Dl. Hossu a distribuit participanților o analiză SWOT (în ataș), prin care se poate cuantifica ce este mai bine.

Dl. Predică (de la SoSa) a scos în evidență oportunitățile de moment: la nivelul MS se dorește o lege specifică pentru sănătate, s-a elaborat un proiect specific pentru sporuri, deja s-au alocat 100 lei îăn plus de la 1 Ianuarie 2015, iar federațiile din învățămînt au obținut creșteri salariale numai pentru ei prin greva din Septembrie 2014.

Conducerea cartelului pare a înclina spre solidaritate și o unică lege, dar a organizat această întîlnire pentru clarificarea pozițiilor federațiilor. La discuții au participat federații și din educație și funcționari publici.

Tipăreşte pagina - 13 Mai 2015. Acțiune a Cartelului Alfa privind dicuția o lege unică a salarizării sau legi unice pe sectoare de activitate Trimite unui prieten - 13 Mai 2015. Acțiune a Cartelului Alfa privind dicuția o lege unică a salarizării sau legi unice pe sectoare de activitate

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Acțiuni sindicale
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România