Inchide

Trimite unui prieten

« Cazul Ana Aslan »

Acţiunile au debutat în Martie (20/8.03.2008), cînd 9 colege de la Policlinica Spătatului ne-au cerut ajutorul în a contracara acţiunea concertată director-Minister prin care, pe baza OMS 39/2008, se încerca transformarea policlinicii într-o clinică de lux. Am cerut demisia directorului, considerînd că Ministrul Nicolăescu poate fi astfel considerat ca părtaş la desfiinţarea policlinicii. Ca represalii (vezi adresa de remediere 38/21.04.2008), direcţia a blocat reţinerea cotizaţiei membrilor noştri pe statul de plată,pentru a dovedi că membrii noştrii nu fac parte din sindicat.
După 4 luni, directorul abuziv dr. Viorel Ocheană a fost demis în urma presiunilor făcute de doctoriţele din Policlinica Spătarului, atît în media cît şi la Corpul de Control al Guvernului, care a realizat un Raport extrem de bine pus la pjnct şi exhaustiv (dna Dumitrescu). Este adevărat, în locul directorului a fost pusă directoarea adjunctă, acuzată şi ea în Raportul Guvernamental, care, ulterior, a ajuns Şefa de Cabinet a noului ministru, Ionuţ Bazac.
Interesantă a fost atitudinea ambigua a Federaţiei Sanitas: la nivel de instituţie, l-a sprijinit pe director, la nivel de Bucureşti l-a acuzat, iar la nivel de ţară a sprijinit poziţia Ministrului ce îl sprijinea pe director.Tipăreşte pagina - « Cazul Ana Aslan » Trimite unui prieten - « Cazul Ana Aslan »

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Activităţi CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România