Adrese oficiale către/de la organisme ale statului

18-19.03.2018. CFSMT despre LUS si sporuri. Cartel Alfa v MM

CFSMR s-a adresat cartelului Alfa sa remita Ministerului Muncii pozitia noastra fata de LUS si Anexa 10. In attachment adresele respective.

23.11.2017. Răspunsul Guvernului

În noat obișnuită, adică prin pasarea rsăunderii... vezi attach

14.07.2017. Către Guvernul României.

Despre necesitatea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea LUS în vederea acordurilor constituționale și a legilor existente. Domnul Ministru Mihai Tudose,Atasat trimitem solicitarile Camerei Federative a Sindicatelor(...)

20.06.2017. Către Președinele României. Referitor la LUS

CFSMR a remis Președintelui României, dl. Klauss Iohannis, o adresă în care cere președintelui să remită la Curtea Constituțională noua lege unitară a salarizării (LUS) pentru controlul de constituționalitate. Vezi mai(...)

20.02.2017. Propunerile CFSMR la regulamentul de sporuri. Către MS

Propnerile noaastre sînt atașate în formă pdf.

3 Adrese către MS privind cereri și informări

1. Cerere pentru o înlnire cu MS, pentru modificare OUG 20 și a OMS 870 și altele 2. Informare despre AG FEMS 3. Cerere pentru minuta post dezbatere publică și informare cu privire la problematica de la Ploiești (vezi și(...)

27.09.2016. Comisia de Sănătate a Senatului României

Răspuns la adresa noastră din 23 iunie. Cu o întîrziere de peste 1 lună, o parte a Parlamentului României ne răspunde la solicitarea noastră de a nu aproba celebrul aliniat 6 din OUG 20, cea în care NU se(...)

19.09.2016. Anunța MS Dezbatere Publică pe 22 Septembrie

Acest răspuns reprezintă un afront la adresa bunului simț. Anunțăm Ministerul să organizaze o Dezbatere și o anunță la 3 zile distanță, cînde se știe că liderii medici din Provincie trebuie să își aranjeje(...)

14.09.2016. Către Primul Ministru Dacian Cioloș

În attachment, forma pdf. Trimisă prin intermediul Cartelului Alfa: Domnule Prim Ministru, Va trimit atasat adresa colegilor nostri catre d-voastra Speram ca in spiritul rezolvarii constructive si stabile a corectiilor la legea de(...)

MM v Cartel Alfa nr. 279 IS/7.09.2016 referitor la gărzile medicilor

Răspunsul Ministerului Muncii la o adresă a Cartelului Alfa, generată de poziția CFSMR, privind gărzile zise ca spulimentare. Răspunsul MM în attachment. Un mic comentariu legat de acest rsăpuns, din punctul nostru de vedere(...)

Prefectul de Maramureș v Ministrul Sănătății referitor la Contractul Parțial de Muncă

Prefectul Județului Maramureș explică în adresa 8337 din 8 August 2016, adresată Ministrului Sănătății de ce este ilegal a semna două tipuri de contracte cu același angajator, al doilea tip de contract fiind propus cu timp(...)

Adresa oficiala a Presedintelui Confederatiei Cartel Alfa v. MS dl. Vlad. V. Voiculescu

Presedinte C.N.S Cartel ALFA To VULCANESCU Razvan Teohari Min.SANATATIICC PISLARU Dragos Nicolae Min.MUNCII PISLARU Dragos Nicolae Min.MUNCII DINCU Vasile Min.DRApublice Aug 1 at 1:17 PMDl. Ministru al Sanatatii Razvan Teohari VULCANESCU,(...)

10.10.2015. Adresă Președinție. Întîlnire cu dna Consilier dr. Diana Păun

v. attch Întîlnirea a avut loc la 22.10.2015. vezi galerie foto

4.08.2015. Adresă Președinție referitoare la grile de salarizare

Documentul în attach. Întîlnirea a avut loc pe 20.08.2015. La ea a participat dr. Dan Perețianu.

7.12.2014. Adresă Esculap către MS/CNAS referitor la modificaea NCoCa

În attach, înregistrarea bde la MS și CNAS.

29.11.2013. Inregistrare CCM pe Ramura Sanitara

În attach, adresa de înregistrare și forma digitală a contractului. Conform legii, contractul devine în aplicare odată cu înregistrarea.

24.02.2011. Reiterat 16.09.2013. Poziţia CFSMR faţă de PACTUL NAŢIONAL PENTRU SĂNĂTATE propus în discuţie la Palatul Parlamentului

Modificări şi Intervenţii ale Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România. Vezi pe larg în fişierul ataşat. ATENȚIE MARE După 2 ani și jumătate de la lansarea acestui "pact", prin inetrmediul Cartelului(...)

26,06,2013. Catre MMSS

În preambulul întîlnirii CFSMR-dna Secretar de Stat Pană

1.06.2013. Adresă către Președintele Slovaciei pentru susținerea medicilor din Slovacia

Parlamentul Slovaciei a doptat modificări la Codul Penal Slovac, prin care poate incrimina pe acei medici care, fiind în grevă, nu merg la servici, în condiția în care Autoritățile Locale decalră pentru zona lor stare(...)

11.05.2013. Adresă către Primul Ministru al Slovaciei pentru susținerea colegilor din LOZ

Adresa în attachment, forma pdf. Răspunsul Ministrului Sănătății din Slovacia dna Zuzana Zvloenska, datat 28 Mai, în attachment.

11.01.2013. Document al inspecției Judiciare a CSM v Cartel Alfa

În attach. De păstrat și recitit după ani.

18.09.2012. Adresa MM către CFSMR privind Memoriul legat de plata gărzilor.

CFSMR s-a adresat Ministerului Muncii pentru rezolvarea problemei ce trenează din 2008 (OMS 1068) privind plata diferenţiată a gărzilor. MM nu rezolvă problema, ci o retransferă la MS, care nici el nu a rezolvat-o pînă acum.(...)

6.07.2012. Adresă către Cartel Alfa cu privire la creșterea potențială a salariilor cu 8% în 2012

Adresa este legată de modul în care poate interveni cartelul pentru a sprijini acțiunile CFSMR pentru rezolvarea problemei. Fondul ține de imposibilitatea de aprimi cei 8% promiși de guvedrn din sursele fondului de asigurări,(...)

15.02.2012. Scrisoare deschisa catre Primul Ministru Ungureanu

Semnata de Confederatiile sindicate si patronale. Vezi attach.

MS către Confedraţiile sindicale faţă de Noul Proiect pentru Legea Sănătăţii

Modificare oră întîlnire la 16:30, pe 31 Ianuarie 2012 Vezi attach

2011 Reprezentantul CFSMR în Comisia Paritară pentru stabilirea numărului de cabinete şi acte medicale în relaţie cu CASMB

Nr. 35 din 7.06.2011Către CASMB, în atenţia Dr Ioana Popinceanu Ca urmare a adresei dvs 23650/2.06.2011 prin care solicitaţi nominalizarea din partea noastră a unui reprezentant în Comisia organizată prin OMS 865.Îl(...)

De la Administraţia Prezindenţială. Pentru Pactul pentru Sănătate

Invitaţia în documentul ataşat. Poziţia CFSMR a fost expusă pe 24 Februarie.

Cererile Centralei Sindicale CNSANASIST, ce cuprind şi analiza CFSMR, către Guvern. Ianuarie 2010

Acest document merită puţină atenţie, pentru că el reprezintă mai multe puncte de vedere. Cel mai important pentru noi este că în document se regăseşte poziţia CFSMR, exprimată încă de la întîlnirea de la(...)

60/8.10.2009 Către România Liberă, în atenţia drei Tatiana Dabija

Buna ziua, Domnule doctor, va solicitam sprijinul pentru o analiza pe care dorim sa o publicam in legatura cu reticenta romanilor fata de asigurarile private de sanatate si, in general, despre lipsa lor de viziune cu privire la investirea(...)

Către MS legat de o potenţială întîlnire a ministrului cu liderii CFSMR

În fişierul alăturat, forma înregistrată la MS. În subsidiar, din antetul CFMR rezultă apartenţa organizaţiei.

2008 Adresă adresată Preşedinţiei României de către Preşedintele Cartel Alfa şi Preşedintele CFSMR referitor la \"cazul Rotăreasa-Cornea\".

Adresă adresată Preşedinţiei României de către Preşedintele Cartel Alfa şi Preşedintele CFSMR referitor la "cazul Rotăreasa-Cornea". vezi attach.

Probleme nerezolvate în CCM din 2004. Cerinţele CF(S)MR. Adresă către MS

În fişierul ataşat, documentul adresat Ministerului Sănătăţii.

30.10.2000 Către Ministerul Sănătăţii Secretaritului General Domnişoarei Secretar General Doina Ştefan Referitor la poziţia CFMR legată de dreptul medicilor din ţările Comunităţii Europene de a lucra în România

Preocuparea Comunităţii Europene privind subiectul acestui comentariu ridică două problematici:• Prima ţine de modul în care se aplică art. 5 din Legea 74/1995• A doua ţine de alinierea legislaţiei colegiale la(...)

30 Octombrie 2000 Către Preşedinţia României În atenţia Domnului Preşedinte Emil Constantinescu

Domnule Preşedinte, Această poziţie vă este prezentată după ce la ultimele trei epistole şi luări de poziţie ale Camerei Fedeartive a Medicilor din România nu aţi răspuns. Cu toate acestea, sperăm ca această scrisoare să(...)

231/10 Octombrie 2000 Către Spitalul Judeţean Tulcea În atenţia dl. Ştefan Popescu

Prezentul material reprezintă un răspuns la nota dvs 11507/27/092000. Acţiuni comune faţă de poziţiile dificile promovate de CNAS, CMR şi MS puteam realiza la discuţiile din cadrul Comisiei Consultative pentru Dialog(...)

18.04.2000 Către Consiliul Consultativ de Dialog Social. Poziţia CFMR faţă de obligaţia CNAS şi CAS judeţene de a respecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă 24/2000

Ordonaţa de Urgenţă 24/2000, privitoare la sistemul de salarizare de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar este un act de voinţă politică a actualului arc guvernamental, ce conţine şi CNAS, a căror conducători(...)

9.11.1999. Către Casele de Asigurări de Sănătate Judeţene şi a Municipiului Bucureşti

Membrii noştri au trecut de la statutul de salariţi al statului la statutul de liberi întreprinzători în contract cu principalul finanţator al serviciilor de sănătate din România (Casele de Asigurări de(...)

3.11.1999. Referitor la deblocarea punerii în aplicare a cadrului contractual

Către Ministerul Sănătăţii Şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ca urmare a discuţiilor purtate la şedinţa din 3.11.1999 a Comisiei Consultative de Dialog Social din sistemul de Sănătate, CAMERA FEDERATIVĂ A MEDICILOR(...)

Adrese oficiale

1999 Cerere de oficializare a relaţiilor CFMR-CASJ-CNAS

Către Casele de Asigurări de Sănătate Judeţene şi a Municipiului Bucureşti Membrii noştri au trecut de la statutul de salariţi al statului la statutul de liberi întreprinzători în contract cu principalul finanţator al(...)

19.02.1999. Referitor la cererea de a nu aviza CoCa

Catre, Ministerul Sanatatii Subiect: Avizarea de catre Dl. Hajdu Gabor a "Contractului -cadru" elaborat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Colegiul Medicilor din Romania De văzut şi de d-na Secretar General jurist Doina Ştefan

18.09.1998. CERERILE CFMR CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

1. Acceptarea ca grila de salarizare a medicilor sã înceapã de la considerarea salariului medicului debutant ca fiind salariul mediu pe economie (adicã aproximativ 1 100 000 lei net-lunã). 2. Acceptarea unui(...)

9.06.1998. Subiect: Prevenirea emiterii unei Hotărîri de Guvern ilegale şi în neconcordanţă cu Programul de Guvernare.

Domnule Ministru Francisc Baranyi, I. Introducere Vă trimitem alăturat observaţiile noastre la un document de cea mai mare importanţă pentru viitorul Sistemului de îngrijiri de Sănătate (SIS) al ţării: "Contractul Cadru" al(...)

25/20.02.1998. Către Primul Ministru Victor Ciorbea

Domnului Prim-Ministru al României, dl.Victor Ciorbea Accentele de gravitate ale scenei sociale actuale din sistemul sanitar sunt urmarea directă a agravării precarităţii acestui sector, sub toate aspectele. Vă subliniem(...)

11.12.1997. Cerere întrevedere MS pe tema creşterii salariilor medicilor.

Domnul Ministru al Sănătăţii, Prof. Ion BrucknerDomnule Ministru,Conducerea Camerei Federative a medicilor din Romania va solicită o audienţă pentru ziua de Vineri 19.12.1997, ora 13:00, cu reprezentanţii Senatului CFMR, care(...)

Către delegaţia Budestag-ului în România. 2.05.1996

În fişierele ataşate, documentul în orginal şi traducerea în română.

HGR 370-1994. Răspuns paradoxal al Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Departamentului de Reformă al Guvernului

În attach, răspunsurile şi un mic comentariu al CN CFMR din Buletinul CFMR.

Răspuns al Ministerului Sănătăţii ca urmare a declanşării grevei în sistemul sanitar

Vezi fişierul alăturat semnat de ministrul, dr. Bogdan Marinescu

14,06,1991. FSIMR către Parlament

Conținutul mesajului în attachment

3.12.1990. Către Guvernul României. Moțiune SIMR-Sanitas referitoare la Grevă

Semnantă de Dr. Dan Leru și de dl. Sorin Stan (Sanitas)

Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România