Inchide

Trimite unui prieten

14.09.2016. Către Primul Ministru Dacian Cioloș

În attachment, forma pdf.

Trimisă prin intermediul Cartelului Alfa:

Domnule Prim Ministru,

Va trimit atasat adresa colegilor nostri catre d-voastra

Speram ca in spiritul rezolvarii constructive si stabile a corectiilor la legea de salarizare sa fie rezolvate, pentru a nu declansa alte proteste
Cu stima,Bogdan Iuliu HOSSU, Presedinte CNS "Cartel ALFA"

        Considerând că obiectivul OUG 20/2016 este eliminarea discrepanțelor rezultate din neaplicarea în integritate a prevederilor Legii-cadru nr. 284/2010 (cu modificările si completările ulterioare), observăm că acesta a fost realizat numai parțial, existînd in continuare discrepanțe neidentificate, sau identificate dar nerezolvate. Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România , afiliată la CNS Cartel- Alfa şi la Federaţia Europeană a
Sindicatelor Medicilor Salariaţi (FEMS), dorește să vă informeze că este necesar să fie eliminate discriminările existente, altfel vom fi determinați sa declansam procese pentru obținerea drepturilor membrilor nostri.
       Drepturile salariale, potrivit Codului Muncii sunt compuse din salariul de bază și sporurile la salariul de bază. Acestea din urmă au rol compensator pentru diferite situații speciale, sunt calculate ca procent la salariul de bază şi sunt un drept al salariaților.
       Prin succesiunea prevederilor legale aplicabile în privința salarizării angajaților din sectorul "Sănătate" începând din 2009 principiul de salarizare mai sus arătat nu a fost respectat. Există un salariu de bază conform L284/2010, în care se prevede că sporurile se raportează la salariul de bază, dar care nu constituie în prezent un sistem de referință pentru calculul sporurilor salariale, referința pentru sporuri fiind salariul din decembrie 2009.
Principiul dreptului la plata sporurilor raportat la salariul de bază în plată nu este rezolvat pentru sectorul sănătate nici de OUG 20/2016.
Considerăm că este discriminare diferența de tratament între sectorul "Sănătate" pentru care nu este prevăzută aplicarea sporurilor la salariul de bază stabilit în Anexa 1 a OUG 20/2016 și sectorul "Educație", pentru care se prevede că sporurile și indemnizațiile se acordă la salariul de bază din Anexa 2, adică la salariul în plată la 01.08.2016.
       Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România consideră că ne aflăm în situația unei discriminări produsă de diferența de tratament în situații analoage, până când se acordă sporurile în sectorul sanitar raportat la salariul din 2009. Art.1 al Protocolului nr.12 al Convenției Europene introduce o clauză generală prin care se interzice discriminarea în legătură cu orice drept garantat de legea internă( ratificat de România în 1.11.2006), și reflectă obligația statului de a lua măsuri generale pentru a preveni faptele de discriminare. Conform jurisprudenței Curții Europene o diferență de tratament
constituie discriminare dacă îi lipsește o justificare obiectivă și rezonabilă.
       Prin urmare solicităm rezolvarea urgentă a discriminării sectorului  "Sănătate", conform obiectivului OUG 20/2016, si anume introducerea dreptului la stabilirea sporurilor raportate la salariul de bază în plată și pentru acest sector.
       Cu respect si deosebita consideratie
Presedinte, dr. Victor Eșanu
Vicepresedinte, dr. Zagyva Piroska

Tipăreşte pagina - 14.09.2016. Către Primul Ministru Dacian Cioloș Trimite unui prieten - 14.09.2016. Către Primul Ministru Dacian Cioloș

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Adrese oficiale către/de la organisme ale statului
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România