Inchide

Trimite unui prieten

Adresa oficiala a Presedintelui Confederatiei Cartel Alfa v. MS dl. Vlad. V. Voiculescu

Presedinte C.N.S Cartel ALFA
To VULCANESCU Razvan Teohari Min.SANATATII
CC PISLARU Dragos Nicolae Min.MUNCII PISLARU Dragos Nicolae Min.MUNCII DINCU Vasile Min.DRApublice Aug 1 at 1:17 PM
Dl. Ministru al Sanatatii Razvan Teohari VULCANESCU,

Având în vedere protestele declanșate de Federația „Solidaritatea Sanitară" (aflate în plină desfășurare), privind acordarea tuturor drepturilor medicilor care efectuează gărzi suplimentare, dar si a altor actiuni ale organizatiilor sindicale membre sau nemembre a CNS Cartel ALFA, va solicitam:

1) Expertiza juridica a actiunilor care doriti sa le lansati ref. la salarizarea orelor de garda, trebuie sa fie avizata de ministerul muncii, si sunt in contradictoriu cu legfislatia in vigoare, precum Codul Muncii (lege organica); nu pot fi eludate printr-un simplu Ordin de ministru sau o simpla HG
2) Va reamintim ca prevederile constitutionale prevad in mod expres ca Conventiile si Directivele UE sunt imperative in aplicare si depasesc prevederile unei legislatii nationale (precum Directiva europena 88) dar prevederile OIM ref.la inregistrarea CIM prin Inspectia muncii (C 81, C 150, C151)
3) Tinand cont de angajamentul guvernamental, luat la promovarea OUG 20 /2016, ca tot personalul bugetar (functionari sau nu) va fi inscris la Revisal, pentru a avea o baza de date cu salariul, sporurile aferente postului; prin crearea unui al III-lea CIM cu durata determinata, care conform informatiilor depasesc cele 12 ore pe zi/persoana cu CIM (unul sau mai multe)
4) Va reamintesc ca am inaintat verbal si prin org.sindicale ca este necesar limitarea un umar de unitati care sa faca garzi suplimentare, sa nu depaseasca timp de lucru si sa fie platite conform legislatiei in vigoare.

Conform deciziei Comitetului Confederal de astazi, 1 august 2016, maine la Comisia de Dialog Social al MFP, ref.la pct rectificare de buget 2016, daca nu se specifica ca problemele ridicate de org.sindicale din sanatate in cursul saptamanii trecute, au primit mandat de a da aviz negativdin partea CNS „Cartel ALFA", în mod oficial să fie condiționat aprobarea proiectului de OUG privind rectificarea bugetară de prevederea sumelor necesare pentru acordarea tuturor acestor drepturi.
De asemenea va mentionez ca org.sindicale sunt dispuse sa inceapa o serie de procese juridice, care vor paraliza sistemul de justitie si in acelasi timp vor crea alte disfunctionalitati.

Această intervenție sprijină în mod semnificativ apărarea intereselor medicilor, așa cum le-am menționat, și poziționarea publică a confederației de partea celor aflați în proteste.
Totodată, ținând cont de faptul că marea majoritate a medicilor refuză să încheie CIM-urile cu timp parțial pentru gărzile suplimentare, acest tip de demers poate contribui la detensionarea unei situații de care pot fi afectați și membrii de sindicat ai organizațiilor afiliate la confederație.La capitolul legislatie puteti vizualiza Directiva UE 88, la care face citire dl. Bogdan Hossu.

Tipăreşte pagina - Adresa oficiala a Presedintelui Confederatiei Cartel Alfa v. MS dl. Vlad. V. Voiculescu Trimite unui prieten - Adresa oficiala a Presedintelui Confederatiei Cartel Alfa v. MS dl. Vlad. V. Voiculescu

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Adrese oficiale către/de la organisme ale statului
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România