În Numerele 2 și 3 ale săptămînalului Viața Medicală au apărut două articole legate de analiza Programului de Guvernare. Primul este legat de numărul de spitale necesar afi nou construite în Romania. Autor, dr. Dan(...)
Analiza este de fapt un comentariu pe marginea articolului prof. Alexandru Vlad Ciurea, apărut pe 28 Decembrie 2015 în ziarul România Liberă. În attachment, formele pdf ale celor două materiale. mai jos și forma scrisă(...)
7 figuri despre sisteme, la modul general, despre România, Suedia și Noua Zeelandă (vezi și recentul articol despre Invercargill). Articol pdf în attachment.
Se pun o multime de probleme, de la accesul la medic pina la platile informale in sistemul de sanatate, diferite in specialitatile chirurghicale vs nonchirurgicale.
Despre o comparație între sistemul neozeelandez din cel mai sudic oraș al Noii Zeelande și ceva asemănător din România - j. Covasna. În attachment, articolul în întreg.
Postat pe situl Alianței pentru o Românie curată. la http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtvezi-care-sunt-punctele-critice-ale-unui-sistem-cor-3929.htm
Articolul în extenso în forma atașată pdf.
Articolul face o analiză a sistemului din USA, comparativ cu cele din Europa. Concluzia logică este: un sistem de sănătate nu trebuie să se bazeze pe piaţă. Medicii nu trebuie să fie agenţi comerciali. Orice ministru, secretar de(...)
UPDATE: Cerem Ministerului Sanatatii sa faca studiu de impact si sa transparentizeze cheltuielile publiceLEGEA SANATATII: Iarasi ne facem ca facem. vezi(...)
Articolul în attach, pdf
Analiză prezentată la Consiliul Confederal din 27.02.2012 de către dl. Petre Dandea Vezi attach, forma pdf.
Intreg articolul in forma atasata, pdf. In foto, Dr. Eşanu cel mai din stînga.
În attachment, fişier de tip pdf. În fotografie, parte a Consiliului Naţional întrunit pe 20.01.2012 la sediul Cartelului Alfa.
Realizat de Dr. Dan Pereţianu, plecînd de la Health at a Glance 2011: OECD Indicators.
Pentru Romania, datele sînt recoltate din declaraţiile facultăţilor de medicină din anii respectivi, prin coroborare cu bugetele alocate prin Ordin Ministrul Educaţiei. Înscrişi în 2005, potenţial absolvenţi(...)
Scurt istoric al ultimei luni Reprezentanţii CFSMR au reacţionat primii la aflarea că preşedinţia doreşte să lanseze o nouă lege a sănătăţii şi au analizat proiectul încă din 24 noembrie 2011. Atunci, s-a prezentat,(...)
Există un argument coerent din punct de vedere moral împotriva garantării asistenţei medicale, care se reduce, în esenţă, la a spune că viaţa poate să nu fie dreaptă, însă nu e de datoria guvernului să scape(...)
De ce există inflaţie de acte medicale în România? Dr. Dan Pereţianu
Libertate, egalitate, fraternitate - elemente cheie în prioritizarea serviciilor de sănătateDan Pereţianu
Libertate, egalitate, fraternitate - elemente cheie în prioritizarea serviciilor de sănătate Dan Pereţianu
Cine finanţează sănătatea, cum se finanţează sănătatea, principii şi intervenţii în sănătateDan PereţianuMotto: Libertate, Egalitate, Fraternitate
Dr. Dan Pereţianu - Autonomie,independență sau nimic din acestea Problema este: care este cuvîntul potrivit pentru modul de organizare, conducere şi finanţare al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor(...)
Ce ar însemna Reforma pentru sistemul de sănătate în anul 2010. Principii de alcătuire şi aplicare a asigurărilor sociale de sănătate din România. Propunerile CFSMR pentru reformarea sistemului Dan Perețianu
Dr. Dan PereţianuStartegiile pentru reformarea sistemului de sănătate presupun şi investiţii în salarii: venitul medicilor - între statul comunist şi teoria liberei concurenţe
Scurtă poziţia a CFSMR faţă de subiect Realizată împreună cu dr. Bogdan Rotăreasa
www.Mugetul Carpaţilor OnlineEditorial 05.03.2009
Autori: Dr. Dan Perețianu și Prof. Dan Enăchescu În attach, forma pdf
Colegiul Medicilor nu este al „medicilor", el este al pacienţilor, fiind autoritate a statului român, persoană de drept public
Motto: Somnul raţiunii naşte monştriiFrancesco José de Goya y Lucientes
Material prezentat la Simpozionul organizat de Societatea Academică din România pe 7 Martie 2005, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Vezi attachemnt.
Materialul (în attachment) conţine şi butada cu "cabinetele şi brutăriile". Din aceasta rezultă că numărul de acte medicale depinde de numărul de furnizori/cabinete, spitale, laboratoare şi că în sistemele(...)
Material prezentat la Simpozionul Soc. Rom. Management, Piatra Neamţ, 2004. Vezi fişierul alăturat. Autori Dr. Pereţainu şi Dr. Stegărescu. A prezentat Dr. Stegărescu.
Un ORFAN faţă de 5F. Dr. Dan Pereţianu, Preşedinte al Camerei Federative a Medicilor din România
Despre sistemul de îngrijiri de sănătate din Danemarca şi aspecte conexeDr. Dan Pereţianu, Preşedinte al CFMRLiviu Radu, Rareş Lupu, consilieri ai preşedintelui CFMR
Despre funcţia Colegiului MedicilorPe marginea unei hotărîri a Curţii Europene a Drepturilor Omului
Autor: Dr. Dan Pereţianu. În fişierul alăturat, articolul în extensie, apărut în Buletinul CFMR, 1996, nr. 84.
Teză de absolvire a Cursului Internațional de Management pentru Sisteme de Sănătate Univ. Montreal-London School of Hygene and Tropical Diseases-Hebrew University Jerusalem - Georgetown Univ. N.Y- MS (în attach, forma pdf).
Aparut in Buletinul CFMR nr. 40 din 1994. Autor Dr. Dan Peretianu. Vezi articolul in attachment
În attachment, forma pdf.
Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor