Inchide

Trimite unui prieten

Dr. Dan Peretianu. Analiza a Raportului despre Dialogul Social in Statele UEÎn Raport se regăsește sublinierea anumitor texte, care indică și poziția noastră cu privire la sindicalism și organizarea sistemului de sănătate.

1. Noi sîntem un sindicat profesional. În Europa, există sindicate prganizate pe baze profesionale și nu pe întreprindere. Exemplu, Austria sau Germania (p. 1, 47 - un sindicat al medicilor). În Luxemburg există 51 de federații profesionale (p. 78). Mai mult chiar, în Norvegia, există o Confederație formată din sindicate strict profesionale (p. 97). n Slovenia, la fel (p. 113)

2. În Franța, mutualitățile din sistemul sanitar (scoase în evidneță în Proiectul legii Sănătății) sînt de fapt caracteristice unui sistem privat, nu public (p. 39). Noi cerem un sistem public, controlat de public, nu de stat.

Tipăreşte pagina - Dr. Dan Peretianu. Analiza a Raportului despre Dialogul Social in Statele UE Trimite unui prieten - Dr. Dan Peretianu. Analiza a Raportului despre Dialogul Social in Statele UE

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Analize despre sistemul de îngrijiri de sănătate
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România