Inchide

Trimite unui prieten

Victor Esanu./ Despre reforma în Sănătate, plecînd de la Chestionarul MS privind o nouă Lege a sănătăţii

Intreg articolul in forma atasata, pdf. In foto, Dr. Eşanu cel mai din stînga.1. Medicul de familie este acel medic, care prin definitie (si prin lege) nu trimite NICIODATA un pacient direct la spital, exceptie facind cazurile de infarct, accident vascular ori hemoragie, declansate in antecamera de asteptare a medicului (caz in care el insoteste pacientul pina la spital, mergind linga el in salvare si predindul personal celor de la UPU).

2. Ambulatoriile de spital, ca institutie trebuie sa DISPARA definitiv si peste tot, fiind o forma mascata de umflare a internarilor si de a stopare a reformei. Putem spune ca aceste institutii intirzie - daca nu chiar bloceaza - trecerea la o medicina preventiva. Infiintarea lor a fost prezentata ca o binefacere pentru bolnavii inainte si dupa internare.

3. Internarile pacientilor din judetele neuniversitare in spitalele din centrele universitare se pot face numai intr-o ordine ierarhica stricta. Se pot trimite doar bolnavi catre institutiile INEXISTENTE in judetele respective - transplant renal, oncologie, microchirurgie.

4. Expertiza medicala a pacientilor nu poate fi conditionata de o internare in ultimele 12 luni, umplind sptalele din toata tara cu asa zisele "pensionite".

 

P.S. Probleme secundare care necesita rezolvarea curenta ar fi:
a. reducerea numarului absolventilor facultatilor de cel putin 2 ori,
b.triplarea numarului angajatilor din spitale, cu functia de control financiar si administrativ, asa ca nici o internare si nici o decizie de achizitie sa nu poata fi facuta fara verificare suplimentara.

Tipăreşte pagina - Victor Esanu./ Despre reforma în Sănătate, plecînd de la Chestionarul MS privind o nouă Lege a sănătăţii Trimite unui prieten - Victor Esanu./ Despre reforma în Sănătate, plecînd de la Chestionarul MS privind o nouă Lege a sănătăţii

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Analize despre sistemul de îngrijiri de sănătate
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România