Inchide

Trimite unui prieten

25.11.2014. Apel către medici. Autor dr. Mihai Belașcu - PloieștiAPEL
MEDICILOR DIN ROMÂNIA

1. Sunteţi de accord ca, începand cu data de 1 Ianuarie 2015, să se măreasca salariul medicilor cu [numai] 100 (una suta) lei, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr.70/2014, privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public şi de asistenţă socială în anul 2015 (M.Of.partea I nr.811 din 6 noiembrie 2014), astfel încat medicul să beneficieze de aceeaşi creştere bănească, ca şi orice angajat al sistemului medico-sanitar, propunere facută la sediul Federatiei SANITAS de Ministrul Sanătăţii, Domnul Nicolae Bănicioiu, stomatolog, aprobată de Prim Ministrul Guvernului României, Domnul Victor Viorel Ponta, Doctor in Drept, jurist.

DA NU !

2. Sunteţi de accord cu refuzul acestei "onorări" ? ( semnatura )
DA NU !

Cererile CFSMR către guvernanţi datează de peste 25 de ani. Ele au fost scoase în evidenţă şi la Adunările Generale ale Federaţiei Europene a Sindicatelor Medicilor.
Cerinţele medicilor privind creşterea salarială au fost publicate mai recent şi în ziarul "Viata Medicala" nr.30/25 iulie 2014 şi ziarul "TELEGRAMA" Ploieşti din data de 22 iulie 2014: Medic rezident, preparator asistent universitar: 3-5 salarii medii pe economie; Medic specialist, Asistentuniversitar, Şef de lucrări:7-9 salarii medii pe economie; Medic primar/Şef lucrari/Conferenţiar: 9-11 salarii medii pe economie.
Scoatem în evidenţă faptul că Ministrul Sanatatii nu răspuns la cererile noastre nici după 210 zile de la prezentare.

 

Scoatem în evidență faptul că Ordonața este valabilă numai pentru anul 2015. De asemeni scoatem în evidență faptul că acești bani nu se adaugă la salariul brut din care apoi se calculează sporurile aferente muncii depuse. Astfel, venitul nu va crește cu mai mult de 84 lei (c. 16 lei se vor opri ca impozit).

Mai scoatem în evidență că Art. 38. din Codul Muncii (din 2011) interzice salariaților să NU primească un drept oferit legal: - Salariații nu pot renunța la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacție prin care se urmărește renunțarea la drepturile recunoscute de lege salariaților sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.-

 

Ne întrebăm totuși de ce nu se pun în vigoare prevederile Legii salarizării unice (248/2011) prin care salariile ar crește în baza unor punctaje și NU cu un cuantum similar pentru toți. Căci, orice s-ar zice, un spital există pentru că în el muncesm medici, și nu un alt personal medical.

 

CAMERA MEDICILOR PRAHOVA
Str.Poet Andrei Muresanu nr.56, etaj II, camera 10,
100379 Ploiesti

Fax: 0244543363
e-mail: fundatiarecipio@yahoo.com

 

PS. Puteți vota opinia dvs la Chestionarul sitului din dreapta jos.

Tipăreşte pagina - 25.11.2014. Apel către medici. Autor dr. Mihai Belașcu - Ploiești Trimite unui prieten - 25.11.2014. Apel către medici. Autor dr. Mihai Belașcu - Ploiești

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Articole și Interviuri
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România