Inchide

Trimite unui prieten

05.02.2004 Despre apariţia televizată a dlui Ovidiu Brînzan, Ministrul Sănătăţii, La emisiunea postului TV Realitatea, 100% a dlui Robert Turcescu

1. Realizatorul emisiunii a pus o întrebare pertinentă dlui Ministru: unde sînt 23 000 miliarde lei, anunţaţi în noembrie de către CNAS a face parte din bugetul sănătăţii; unde este diferenţa dintre proiectul CNAS de 88 mii miliarde lei şi aprobarea MF din Legea Bugetului de numai 65 mii miliarde lei ?
Realizatorul emisiunii a formulat întebarea bazîndu-se pe afirmaţia liderilor CFMR, lansată într-o conferinţă de presă, cu o săptămînă înainte, organizată în cadrul Cartelului Alfa.2. Ministrul a eludat răspunsul. Discuţia s-a îndreptat spre reprezentativitatea CFMR. Ministrul a afirmat că CFMR nu este organizaţie academică. Ceea ce nici nu este; fapt scos în evidenţă şi de realizatorul emisiunii, care a precizat că CFMR este un sindicat. Ministrul a replicat că medicii din CFMR nu ştiu dacă ei sînt parte ai unui sindicat sau sînt patroni. Aici, dl. Ministru a reluat una din afirmaţiile domniei sale referitoare la CFMR; necunoaşterea legii patronatelor şi a sindicatelor este măsura afirmaţiilor neconforme cu realitate a dlui Ministru.
Într-o altă ordine de idei, este de amintit dlui Ministru că Preşedintele şi PrimVicepreşedintele CFMR sînt medici primari în specialităţile lor, Doctori în Ştiinţe Medicale, cu numeoase articole de specialitate publicate, cărţi şi tratate de medicină scrise de ei sau coordonate direct de ei.
3. CFMR este un sindicat, al medicilor cu practică salariată şi cu practică independentă (vezi art. 2 şi 4 din Legea Sindicatelor).
4. Dl. Ministru s-a întîlnit cu reprezentanţii CFMR şi ai Cartelului Alfa cu 2 săptămîni înainte. A primit un dosar „gros" cu probleme din sistem. Nici pînă acum dl Ministru nu a catadicsit să ne răspundă la problemele ridicate de noi în cele 2 ore în care am stat faţă în faţă.
5. Dl. Ministru nu cunoaşte că CFMR face parte din Comisia Consultativă de Dialog Social a Ministerului ? Nu cunoaşte problematica pusă în discuţie în acea comisie ? Oare Secretarul de Stat, dl. G. Pavelescu, preşedintele CCDS, nu-l informează ? Sau faptul că CFMR a rămas aceeaşi organizaţie corectă, fermă şi obiectivă faţă de realităţile din SIS îl nemulţumeşte pe dl. Ministru ?
6. Apoi, în emisiune, scăderea drastică a valorii punctului din medicina de specialitate din policlinică, care a diminuat de la 4150 la 3160 lei, a fost transferată de dl. Ministru, medicii primare şi cabinetului medicului de familie; manipulare sau lipsă de cunoaştere ?
7. Din emisiune a rezultat că rezultatele slabe a SIS din România se datorează proastei concepţii a SIS german de către Bismarck. Nemţii sînt de vină !!
8. Ministrul a fost înterbat cît vor mai rezista cabinetele medicale (ale medicilor de familie şi ale specialiştilor) cu veniturile mici pe care CAS le rambursează. În loc să răspundă că aceste cabinete ar trebui protejate, conform Programului de Guvernare PSDR, ministrul le-a ameninţat direct cu falimentul !Părea că strategia guvernului este aceea de a desfiinţa aceste cabinete.
9. Despre concesionare şi vînzare, ministrul nu a suflat o vorbă, căci Primăriile cer preţuri exorbitante unor înterprinzători care nu au spaţii comerciale, ci cabinete !
10. În schimb, „medicii români sînt exterm de bine pregătiţi" - afirmaţie a ministrului legată de apropiata naştere a copilului domniei sale. Oare de ce medicii din ambulatoriu, de familie şi din policlinici, sînt cei mai agresaţi, cei mai năpăstuiţi, ministrul nu ne-a spus !


Preşedinte, Dr. Dan Pereţianu, Primvicepreşedinte, Dr. Mihai Belaşcu

 

 

 

Tipăreşte pagina - 05.02.2004    Despre apariţia televizată a dlui Ovidiu Brînzan, Ministrul Sănătăţii, La emisiunea postului TV Realitatea, 100% a dlui Robert Turcescu Trimite unui prieten - 05.02.2004    Despre apariţia televizată a dlui Ovidiu Brînzan, Ministrul Sănătăţii, La emisiunea postului TV Realitatea, 100% a dlui Robert Turcescu

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România