Inchide

Trimite unui prieten

10.05.2014. CFSMR - membră cu drepturi depline în FEMS

1. Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania a fost primita in componenta Federatiei Europene a Medicilor Salariati, ca membra cu drepturi depline, in urma unui vot al tuturor organizatiilor sindicale, reprezentante a 16 tari Europene.

Evenimentul a avut loc la adunarea generala a FEMS din 8-10 mai 2014, de la Nova Gorica Slovenia.
In conformitate cu prevederile FEMS (federatie sindicala a medicilor europeni cu peste 50 de ani de activitate) CFSMR a fost admisa din 2012 pina in 2014 cu statut de observator, in acest an fiind admisa cererea federatiei noastre de a deveni membru cu drepturi depline.
Acest fapt va permite discutarea problemelor sistemului sanitar romanesc in contextul legislatiei Europene in vigoare, informarea forurilor Europene legislative si administrative in legatura cu realitatile sistemului sanitar romanesc, armonizarea legislatiei autohtone cu prevederile legislatiei comunitare, precum si depunerea unor memorii la Comisia Europeana (Bruxelles), la Parlamentul European (Strasbourg) şi la Curtea Europeana de Justitie (Luxemburg).

2. Adunarea generala a FEMS a hotarit sa propuna ziua de 15 mai ca zi a medicilor europeni, recomandind ca aceasta data sa fie marcata in fiecare an in toata Europa (inclusiv in Romania) cu manifestari de informare a opiniei publice referitor la problemele sistemelor sanitare din UE.


Presedinte CFSMR 11.05.2014

Dr. Victor Esanu

 Tipăreşte pagina - 10.05.2014. CFSMR - membră cu drepturi depline în FEMS Trimite unui prieten - 10.05.2014. CFSMR - membră cu drepturi depline în FEMS

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România