Inchide

Trimite unui prieten

18.08.2015. Referitor la Declarația Primului Ministru

SALARIZAREA MEDICILOR SI A CELORLALTE CATEGORII DE PERSONAL MEDICAL ... PE PUNCTUL DE A ESUAAngajamentul asumat azi de Primul Ministru si de Ministrul Sanatatii, cu privire la cresterea salariala, nemultumeste membrii de sindicat ai federatiilor, care in ultimii ani au sustinut cresterea veniturilor printr-o lege de salarizare unitara, cat si marea masa de nemembrii de sindicat, care si-au exprimat nemultumirea in mediul on-line ( peste 20.000 de medici).
Aceasta forma de salarizare devine greu de gestionat si blocheaza exprimarea unor principii pentru urmatorii 4 ani. Discrepantele si discriminarile ce se vor crea prin aplicarea in procente, vor crea mari decalajele intre categoriile socio - profesionale bugetare. Marea majoritate a bugetarilor sunt cu venituiri salariale mici in comparatie cu categorii limitate, ale caror salarii s-au dublat sau au crescut intr-o singura etapa.
Acesta este un semn ca o LEGE de SALARIZARE UNITARA nu va fi aplicata in urmatorii ani, ceea ce ne face sa credem ca diferentele salariale intre categorii socio-profesionale vor persista iar sistemul sanitar nu va avea salarii echivalente cu justitia, administratia centrala sau altele asemenea.
De asemenea, lipsa precizarilor obiective in ceea ce priveste timpul de munca al medicilor ne face sa credem ca, in continuare, plata garzilor si a sporurilor vor fi acordate in cuantum la salariul din 2009, ceea ce va determina multi specialisti sa renunte la acordarea asistentei medicale in afara programului normal de lucru, afectand astfel asistenta acordata populatiei sau cel putin gradul de implicare al personalului care va asigura servicii medicale.
Federatia Hipocrat si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania nu au semnat aceasta intelegere si vor continua demersurile pentru modificarea situatiei actuale, in sensul dorit de medici si de toate celelalte categorii profesionale din sanatate.

Tipăreşte pagina - 18.08.2015. Referitor la Declarația Primului Ministru Trimite unui prieten - 18.08.2015. Referitor la Declarația Primului Ministru

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România