Inchide

Trimite unui prieten

19.09.2015. Comunicat SIM Buzău, referitor la stabilirii pozitiei pe care sa se situeze medicii fata de evenimentele actuale din sistemul sanitar.SINDICATUL INDEPENDENT AL MEDICILOR BUZAU
AFILIAT LA CAMERA FEDERATIVA A SINDICATELOR MEDICILOR DIN ROMANIA

 

In data de 31.08.2015 a avut loc intalnirea membrilor fondatori ai SIM Buzau in scopul stabilirii pozitiei pe care sa se situeze medicii fata de evenimentele actuale din sistemul sanitar.
S-a evidentiat faptul ca prevederile legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, relativ favorabila medicilor, nu s-au aplicat, ba mai mult, anumite prevederi ale acestei legi au fost inghetate la nivelul anului 2009, ceea ce a dus la neplata corecta a sporurilor si garzilor efectuate cu o reducere de circa 50% a drepturilor aferente.
De asemenea s-a aratat ca Proiectul noii Legi de salarizare unica in sistemul bugetar este defavorabila medicilor prin scaderea coeficientilor de multiplicare fata de Legea 284/2010 si deci o previzibila scadere a veniturilor.
S-a luat nota de Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se propune majorarea salariului brut si a sporurilor cu 25%, nivel nesatisfacator fata de evaluarile noastre si care nu detaliaza modalitatile concrete prin care se poate aplica aceasta crestere salariala.
S-a discutat modul cum este pozitionat medicul in societate si fata de justitie prin asimilarea profesionistilor din sanatate cu functionarii publici, in contradictie cu caracterul liberal al medicinei si cu practica internationala.
S-a respins propunerea fiscalizarii "atentiilor" pacientilor, medicii dorind disparitia plicului in relatia cu pacientii.
Concluzia intalnirii a fost ca noi, medicii, cel mai specializat corp profesional din Romania suntem de prea mult timp marginalizati si defavorizati si ca aceasta situatie nu mai poate continua. Variantele de protest propuse sunt demisia in bloc sau greva generala.
A fost analizata lista de revendicari a Aliantei Medicilor, la care subscriem si pe care urmeaza sa o completam cu propriile propuneri.
Pe cale de consecinta s-a decis ca in perioada imediat urmatoare sa se discute cu toti medicii buzoieni despre concluziile sedintei, sa se informeze conducerea Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania si prin ei si celelalte filiale judetene si in cel mai scurt timp sa decidem forma sub care sa se exprime protestul nostru.
Presedinte SIM, dr. IONITA VICTOR

Tipăreşte pagina - 19.09.2015. Comunicat SIM Buzău, referitor la stabilirii pozitiei pe care sa se situeze medicii fata de evenimentele actuale din sistemul sanitar. Trimite unui prieten - 19.09.2015. Comunicat SIM Buzău, referitor la stabilirii pozitiei pe care sa se situeze medicii fata de evenimentele actuale din sistemul sanitar.

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România