Inchide

Trimite unui prieten

27.04.2015. Despre situația de la Curtea de Argeș

Președintele CFSMR a semnat un comunicat către presă (la Cluj, după CN din 25 Aprilie) referitor la situația colegilor noștri de la Curtea de Argeș, acuzați de malpăractice (vezi la acțiuni CFSMR).

Reacția presei a fost pozitivă. Mai jos cîteva exemple:Romania Libera. 


Eșanu: Și medicii au dreptul la prezumția de nevinovăție

de Claudiu Padurean , 27 aprilie 2015 - stire actualizata la ora 22:04, 27 aprilie 2015

Liderii sindicali ai medicilor clujeni cer jurnaliștilor să respecte regulile deontologice ale profesiei.
Modul în care televiziunile au relatat despre cazul copilului mort în spitalul din Curtea de Argeș a stârnit revolta medicilor clujeni. Conducerea Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) face apel la jurnaliștii care relatează despre cazul medicilor din Curtea de Argeș acuzați de malpraxis să dea dovadă de reținere și de bună-credință în relatarea acestui subiect. Chiar dacă implicațiile emoționale ale acestui caz sunt deosebit de mari, iar durerea părinților este una imensă, medicii acuzați au dreptul la respectarea prezumției de nevinovăție.
"Trebuie să așteptăm finalizarea anchetelor pe rol pentru a stabili dacă medicii din Curtea de Argeș sunt vinovați sau nu de malpraxis. Există mai multe feluri de anchete care pot fi întreprinse în acest caz pentru aflarea adevărului. Este vorba de anchetă penală, de anchetă profesională și de anchetă administrativă. Până la finalizarea acestor anchete, credem că nici medicii, nici jurnaliștii și nici altcineva nu are dreptul moral să emită verdicte de vinovăție sau nevinovăție. Facem apel la autoritățile implicate în acest caz să dea dovadă de maximă corectitudine și de celeritate în soluționarea acestui caz. Adevărul trebuie scos cât mai repede la lumină", a declarat președintele CFSMR, medicul clujean Victor Eșanu.
Așteaptă opinia
Potrivit legislației în vigoare, anchetarea cazurilor de malpraxis presupune opinia unor experți recunoscuți. "Cazul în sine, amplificat de exprimarea inadecvată a unor opinii radicale prin intermediul mass-media a dus la escaladarea tensiunilor sociale pe marginea tragediei de la Curtea de Argeș. Regretăm profund cele întâmplate. Cerem membrilor Consiliului Național al Audiovizualului să își exercite atribuțiile legale și să vegheze la relatarea corectă și profesionistă a acestui caz", a adăugat dr. Victor Eșanu.

 

Același text, cu același autor a apărut și în

 

CLUJTODAY

 

 

Tipăreşte pagina - 27.04.2015. Despre situația de la Curtea de Argeș Trimite unui prieten - 27.04.2015. Despre situația de la Curtea de Argeș

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România