Inchide

Trimite unui prieten

27.09.2005, Relaţia medicilor cu farmaciştii

În foto, Dr. Mihai Belaşcu, PrimVicepreşedinte CFMR, şi Conf. Dr. Mat. Doru Păunescu ("şofer de ocazie")CAMERA FEDERATIVA A MEDICILOR DIN ROMANIA, observand cu adanca atentie si luciditate relatiile dintre corpul farmacistilor si statul roman, reprezentat de Guvern si unitatile administrative medicale, constata blocajul sistematic de catre stat a relatiilor contractuale in defavoarea farmacistilor.
Camera Federativa a Medicilor din Romania atrage atentia farmacistilor din domeniul privat, cat si public, asupra faptului ca solutionarea acestor deficiente nu pot fi facute decat din interiorul unui SINDICAT.
Camera Federativa a Medicilor din Romania, prin statutele sale, prevede posibilitatea apartenentei la cameră atat a medicilor cu activitate in sectorul public cat si privat, drept acordat si celorlalte categorii de lucratori cu studii superioare din aceste domenii, adica si a farmacistilor.
Consiliul National al CFMR va invita a va inscrie in CAMERA FEDERATIVA A MEDICILOR DIN ROMANIA, ulterior posibil CAMERA FEDERATIVA A MEDICILOR SI FARMACISTILOR DIN ROMANIA.

Preşedinte, Dr. Dan Pereţianu; Primvicepreşedinte, Dr. Mihai Belaşcu


P.S. Atragem atenţia opiniei publice că organizaţia numită « Colegiul Medicilor din România » este Autoritate a Statului Român (art. 4/L. 306/2004). În procesul de deconcentrare a puterii, Statul Român deleagă din puterile sale unei organizaţii obligatorii pentru medici pentru a putea practica medicina.
Statul Român cedează din puterea lui administrativă , legislativă şi jurisdicţională unei organizaţii de drept public care are drept scop şi atribut eseţial controlul adecvat al profesiei de medic în binele pacienţilor şi colectivităţilor.
Prin aceasta nu înseamnă că CMR este singura organizaţie legală a medicilor; la fel de legale sînt şi sindicate ale medicilor şi patronate ale medicilor şi fundaţii şi asociaţii ale medicilor. Iar acestea din urmă sînt la fel de legitime.
Prin faptul că CMR este Autoritate a Statului Român, ea apără, în fapt, drepturi ale pacienţilor (!!!) şi nu ale medicilor.

 

Tipăreşte pagina - 27.09.2005, Relaţia medicilor cu farmaciştii Trimite unui prieten - 27.09.2005, Relaţia medicilor cu farmaciştii

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România