Inchide

Trimite unui prieten

NU suntem de acord cu grilele de salarizare pentru medici

51/8.09.2009

Majoritatea colegilor noştri sunt împotriva propunerilor Guvernului

Reiterăm poziţia noastră prezentată în Conferinţa de Presă din 13 August (prezentate pe larg şi la www.paginamedicala.ro, www. mugetul-carpaţilor-online. webs.com, www.solutiatv.ro), în comunicatul (1.09.2009) faţă de declaraţiile dl. Marius Petcu, preşedinte al Fed. Sanitas, în interviurile din ultima săptămînă de la Canal D, Realitatea FM (www.realitateafm.ro), RFI, şi Radio Romania, prin care respecificăm că NU sîntem de acord cu grilele de salarizare pentru medici propuse de Guvern în legea unică.Mass media a primit de la noi numeroase tabele cu salarii comparative din ţările democratice (vezi şi anexele). Acolo (UK, USA, France, Austria, Germania), medicii sînt cei mai bine plătiţi profesionişti. Salariile lor sînt mai mari ca ale primarilor, prefecţilor şi judecătorilor. Uneori sînt chiar mai mari decît ale preşedinţilor acelor ţări (cele care nu sînt regate).

Constatăm că, alături de poziţia noastră sindicală, prin care criticăm Guvernul referitor la salariile medicilor, se găseşte şi sindicatul asistenţilor "Solidaritatea Saniatră", prin vocea dl. Viorel Rotilă, precum şi organismul Statului Român numit Colegiul Medicilor (persoană de drept public), prin vocea dr. Vasile Astărăstoaie - cărora le mulţumim.
Constatăm însă că preşedintele Colegiului Medicilor (organism de drept public, organizat de lege pentru Statul Român), dr. Astărăstoaie, face analize sindicale de pe poziţia unui reprezentant al Statului Român. De asemeni, constatăm că dr. Astărăstoaie nu cunoaşte că există în România un sindicat al medicilor (Camera Federativă a Medicilor din România) şi că vrea ca, într-un an de zile, să înfiinţeze unul, de pe poziţia de preşedinte al Colegiului Medicilor - organism al Statului Român.
Constatăm totodată că Legea de organizare a Colegiului Medicilor (95/2006) conferă Colegiului atribute sindicale, ceea ce este contrar Legii Sindicatelor (54/2003) şi Convenţiilor Internaţionale la care România este parte (OIM 87/1948 şi 99/1949).

Preşedinte, Dr. Dan Pereţianu, Prim Vice preşedinte, Dr. Liviu Victor Radu (în fotografie)

 

În attach, câteva grile şi salarizări în lume.

Tipăreşte pagina - NU suntem de acord cu grilele de salarizare pentru medici Trimite unui prieten - NU suntem de acord cu grilele de salarizare pentru medici

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România