Inchide

Trimite unui prieten

Pozitia SINDICATULUI CAMERA MEDICILOR CONSTANTA pe marginea adresei MINISTERULUI SANATATII 58108/12.10.2011 semnata de dr. IRIMIE CRISTIANContractul Colectiv de Munca publicat in M.O. partea a V-a, nr. 11/09.08.2011, intrat in vigoare la data de 19.07.2011 ,stipuleaza clar ca a fost incheiat la nivel de Grup de Unitati al Ministerului Sanatatii precum si a unitatilor din subordinea acestuia.
Contractul incheiat intre partile semnatare, in temeiul Legii nr. 62/2011 stipuleaza clar, Art.2 si Anexa 10 (nu exista Anexa 11 mentionata in adresa M.S.), unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii in care se aplica contractul colectiv de munca.
Semnalam că toate prevederile cuprinse in respectivul C.C.M fac referire doar la ..."cu consultarea reprezentantilor organizatiilor sindicale afiliate organizatiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de munca".
Referitor la extinderea acestui C.C.M. la nivelul unitatilor descentralizate nu se poate face decat prin ACT ADITIONAL deoarece la nivel de unitate nici o organizatie sindicala nu detine un procent de 50% din numarul salariatilor unitatii, daca avem in vedere Art. 135 din Legea nr.62/2011.
Este de remarcat si faptul ca unitatile sanitare care nu sunt in subordinea M.S. si care doresc sa adere la C.C.M., conform adresei M.S., trebuie sa trimita o decizie de aderare si un protocol semnat intre sindicate, in paranteza specificandu-se" afiliate la organizatiile sindicale semnatare ale CCM grup de unitati" şi unitate (în care indica clar contractul la care adera respectiv faptul ca sunt de acord cu clauzele acestui contract).
Deci, sindicatele neafiliate la federatiile respective, ce fac? In nici o unitate sanitara din Romania si din lume, medicii nu vor putea atinge reprezentativitatea de 50% din numarul salariatilor ! In acest context ne întrebam în ce mod se respectă Legea 62 ?!
Deasemenea, protocolul de aderare trebuie transmis pana la data de 01.11.2011(!) la M.S. cabinet Secretar de stat Cristian Irimia. Art. 16 (1) Prezentul contract colectiv de munca este valabil de la data inregistrarii lui la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, pana la data de 31 decembrie 2011.
Nu contestam faptul ca acest CCM reprezinta un izvor de drept si ca s-a avut in vedere legislatia in vigoare dar nu vom semna un protocol decat dupa un dialog purtat cu managerul unitatii si cu celelalte trei sindicate din cadrul unitatii.

PRESEDINTE, Dr. Delia Dumitrescu

 

Tipăreşte pagina - Pozitia  SINDICATULUI  CAMERA MEDICILOR  CONSTANTA  pe marginea adresei  MINISTERULUI SANATATII 58108/12.10.2011 semnata de dr. IRIMIE CRISTIAN Trimite unui prieten - Pozitia  SINDICATULUI  CAMERA MEDICILOR  CONSTANTA  pe marginea adresei  MINISTERULUI SANATATII 58108/12.10.2011 semnata de dr. IRIMIE CRISTIAN

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România