Inchide

Trimite unui prieten

Protest faţă de neplata gărzilor suplimentare. 9.01.2010

4/9.01.2010

Către Ministrul Sănătăţii, dl. Attila Cseke


Domnule Ministru,

Medicii nu sînt obligaţi să muncească în plus, ore suplimentare şi gărzi !! Pentru zilele de sîmbătă, duminică, sărbători legale, sau pentru acoperirea gărzilor (din cauza personalului deficitar).Dacă se doreşte ca medicii din spitale să facă acele gărzi sau ore suplimentare, este evident că ei trebuie stimulaţi financiar pentru aceasta. Cum de altfel au fost pînă în "prezent".

În condiţiile în care dvs consideraţi că L 330 este bună pentru sistemul de sănătate, în condiţiile în care orele lucrate nu vor fi mai bine plătite, atunci veţi constata că spitalele nu vor mai organiza gărzi în zilele de sîmbătă, duminică şi sărbători legale.

Protestul nostru scris va fi întărit în perioada imediat următoare de ample proteste sindicale, de deschidere a conflictelor de muncă la nivel de unitate, teritorial şi naţional. Mai ales că legea şi aplicarea ei încalcă toate contractele de muncă: şi cele colective şi cele individuale !!

Vă rugăm să luaţi măsura ca plata orelor de gardă din zilele de sîmbătă, duminică, sărbători legale, sau pentru acoperirea gărzilor în acele zile în care garda reprezintă ore suplimentare să fie acordată ca şi pînă acum. Dacă alte mijloace (ministeriale) nu sînt posibile, vă somăm să schimbaţi legea - de urgenţă !!


Preşedinte, Dr. Dan Pereţianu, Prim Vicepreşedinte, Dr. Liviu Victor Radu

Tipăreşte pagina - Protest faţă de neplata gărzilor suplimentare. 9.01.2010 Trimite unui prieten - Protest faţă de neplata gărzilor suplimentare. 9.01.2010

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România