Inchide

Trimite unui prieten

Septembrie 2000. Referitor la modificare Legii Asigurărilor Sociale de SănătatePrin Odonanţă de Urgenţă, joi 14.09.2000, la iniţiatia noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Virgil Păunescu, Guvernul României a modificat drastic Legea Asigurărilor Sociale de Sănătate.
Se pot face două categorii de comentarii: unele axate pe motivele introducerii modificărilor şi alte pe aspectul de analiză legat de textul legii (litera) şi de spiritul legii.
Cum nu am făcut parte din staful care a decis modificările, nu pot decît să presupunem că acestea au vizat o mai bună funcţionare a instituţiei Casei de Asigurări, în contextul unor relaţii neadecvate între casele judeţene, cea naţională, cele două case paralele, în relaţie cu Ministerele de Finanţe şi al Sănătăţii. Vezi şi comentariile noastre în Comisia Consultativă pentru Dialog Social.
De aceea, în materialul de mai jos, Consiliul Naţional al CAMEREI FEDERATIVE A MEDICILOR DIN ROMÂNIA face o succintă analiză a noilor prevederi, în comparaţie cu cele vechi şi în corelaţie cu alte acte legislative existente şi cu prevederile Programului de la Bruxelles, lansat în Iarnă de Premierul Mugur Isărescu.

Tipăreşte pagina - Septembrie 2000. Referitor la modificare Legii Asigurărilor Sociale de Sănătate Trimite unui prieten - Septembrie 2000. Referitor la modificare Legii Asigurărilor Sociale de Sănătate

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Comunicate CFSMR
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România