Inchide

Trimite unui prieten

18,03,2015. Maă Rotundă restrînsă pe tema noului proiect de creștere a veniturilor medicilor

Societatea Academică din România a organizat o Masă Rotundă cu specialiști din sistemul de sănătate pentru a analiza aspecte din noul proiect de lege depus la Camera Deputaților pentru creșterea veniturilor medicilor în spitalele publice (în attach, alături de un fel de notă de fundamentare).

Reuniunea a fost moderată de Dr. Sorin Paveliu, expert SAR. La reuniune a participat dl. Secretar de Stat din MS dr. Săndesc și dl. deputat Petru Movilă. Din partera CFSMR a participat dr. Dan Perețianu. 

Din discuții a rezultat că dl ministru Bănicioiu preferă, din mo

tive de responsabilitate politică să nu fie domnia sa inițiatorul unui astfel de proiect. Responsabilitatea pare să cadă în sarcina a mai mulți oameni: parlamentul. S-a scos în evidență că proiectul a fost elaborat în atelierele MS, pe vremea ministeriatului Nicolăescu. De fapt, nu este vorba de creșterea veniturilor, ci de "oferirea" unui cadru legislativ pentru ca medicii să fie mai protejați față de luarea de mită.

În proiect s-au "strecurat" și alte problematici, care fac obictul altor legi importante: Codul Muncii, Codul Fiscal, Legea Educației. 

Au fost abordate aspecte de buget al sănătății, de buget al spitalului, etc. Dr. Paveliu a încercat să arate care ar putea fi rezolvările creșterii veniturilor spitalelor cu actualul buget. Dr. Perețianu a cerut creșterea adevărată a salariilor și veniturilor per oră.Tipăreşte pagina - 18,03,2015. Maă Rotundă restrînsă pe tema noului proiect de creștere a veniturilor medicilor Trimite unui prieten - 18,03,2015. Maă Rotundă restrînsă pe tema noului proiect de creștere a veniturilor medicilor

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Evenimente în relaţie cu sistemul de sănătate
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România