28.07.2016. Despre relații intersindicale

In acest sens, observam si asumarea vinei pentru elaborarea aliniatului 6 din OUG 20 de catre federatia Solidaritatea sanitara. In attach, comunicatul fedratiei (extreas de pe situl acesteia).

CFSMR constată cu tristete un schimb de replici acid şi dur între liderii federaţiilor sindicale din sistemul sanitar.
Acuzaţiile reciproce şi atacurile la persoana dar şi la organizaţie se succed cu o repeziciune şi o energie demnă de o cauză mai bună.
În acest sens, CFSMR declară următoarele:

1. Facem apel la liderii organizaţiilor sindicale din sistemul sanitar de a înceta cu catalogările, atacurile şi acuzaţiile reciproce, deoarece afectează credibilitatea mişcării sindicale în general şi a liderilor în mod special.

2. Cerem scuze presei şi opiniei publice pentru modul total nepotrivit de comportare a colegilor noştri din mişcarea sindicală, considerând ţi sperând că excesele verbale şi temperamentale sunt datorate presiunii permanente şi problemelor arzătoare din sistemul sanitar.

3. Considerăm că este foarte bine că Ministerul Sănătăţii poartă un dialog cu toţi cei care îşi manifesta interesul faţă de problemele semnalate, fără nici o dicriminare, dovedind deschidere la dialogul social.

4. Considerăm că problemele acute ale sistemului necesită o rezolvare cât mai rapidă, indiferent cine şi când este invitat la discuţii pe o temă sau alta.

5. Ca o federaţie de intelectuali, care reprezintă doar personal cu studii superioare consideram, nivelul discuţiilor intersindicale descalificant şi nedemn de statutul unor cadre medicale din Uniunea Europeană.

6. Facem apel la calm dar şi la solidaritate, pentru a conlucra mai eficient în cadrul dialogului social spre binele tuturor.

 


Preşedinte CFSMR,

 

Dr. Eşanu Victor