Inchide

Trimite unui prieten

2013. Proces de calomnie Val Vîlcu versus Dan Barbu cu implicarea dr. Bogdan Rotăreasa

Dan Barbu l-a acuzat, într-un articol online, pe Val Vîlcu că a manipulat informații neadevărate pentru a lovi în medici în diferite situații comandate. Val Vîlcu a reacționat și l-a dat în judecată pe ziaristul Barbu (amănunte despre cei doi în documentul atașat).

În cursul procesului, Dan Barbu s-a apărat, susținînd cu probe incriminarea lui Vîlcu. Proba principală a fost colegul nostru dr. Bogdan Rotăreasa, fost chirurg cardio-vascular la Inst. CC. Iliescu (Fundeni), care a avut un important diferend în anii 2008-2009 cu direcția insitutului. În acel diferend, direcția Inst. CC. Iliescu (dr. Șerban Bubenek), l-a deferit Colegiului Medicilor din București, pe motiv de malpractice. 

La nivelul CMB, dr. Rotăreasa a fost sancționat cu avertisment. Colegul nostru a făcut recurs la nivel național, iar CMR i-a ridicat sancțiunea, pentru că s-a arătat extrem de clar că dr. Rotăreasa nu a greșit în cazul incriminat, dimpotrivă.

Dl. Vîlcu a apărat în acele vremi poziția dr. Bubenek, care, ulterior s-a dovedit a fi un abuz. Dl. Badea a adus instanței documentele prin care dr. Rotăreasa era acuzat de dl. Vîlcu. Dl. Badea a reușit să arate instanței că afirmația domniei sale față de abuzul dl. Vîlcu, prin exemplificarea cazului Rotăreasa, este adevărată.

Curtea de Apel București a folosit datele dr. Rotăreasa în disputa Vîlcu v Badea, arătînd că dr. Rotăreasa a avut dreptate. Prin cuvintele CAB se recunoaște implicit că dr. Bubenek și CM București au manipulat informațiile folosite de dl. Vîlcu.

Pentru mai multe amănunte vezi rezoluția CAB în atachment, precum și blogul dr. Bogdan Rotăreasa (www.bogdanrotareasa.ro).

 Tipăreşte pagina - 2013. Proces de calomnie Val Vîlcu versus Dan Barbu cu implicarea dr. Bogdan Rotăreasa Trimite unui prieten - 2013. Proces de calomnie Val Vîlcu versus Dan Barbu cu implicarea dr. Bogdan Rotăreasa

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Procese
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România