Inchide

Trimite unui prieten

Dr. Dan Romulus Șerban a fost repus în drepturi în procesul cu CoNAS

Colegul nostru, Dr Dan Romulus Șerban, unul din fondatorii Sindicatului Esculap, a cîștigat procesulcu CoNAS. Este vorba despre concedierea abuzivă din 2011, cînd a fost dat afară din postul de Președinte.

Mai jos Hotărîrea din Dosarul 61118/3/2011:


1.
15 Septembrie 2014
Admite cererea
       Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul DAN ROMULUS ŞERBAN în contradictoriu cu intimata COMISIA NAŢIONALĂ DE ACREDITARE A SPITALELOR.Anulează decizia de concediere nr. 041/29.08.2011 emisă de Organul Colegial de Conducere al COMISIEI NAŢIONALE DE ACREDITARE A SPITALELOR.Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe toată perioada de valabilitate a contractului individual de muncă nr.10/22.01.2009,respectiv până la data de 22.01.2014,data încetării de drept a contractului respectiv. Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea intimatei la plata de daune morale ,ca neîntemeiat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronunţarea hotărîrii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

 

       Rezoluția nu este finală în sensul că nu a avut loc recursul. Însă, potrivit Noului Cod Penal, decizia din prima instanțî este executorie așa că dr. Șerban poate executa CoNAS pentru pierderile financiare pe le-au avut. Recursul pe care îl va face CoNAS va însemna o judecată pe forma nu pe fond, căci aceasta judecată pe fond s-a făcut în prima instanțî (tot potrivit noului cod penal), instanță abilitată pentru acest lucru.
       Suma pe care mi-o datoreaza CoNAS este de cîteva zeci de mii de euro și ar trebui imputată Consiliului de Administrație din acel moment care a decis încălcarea legii. Acesta a fost: dr. Vasile Cepoi, actualul șef CoNAS, prof. Constantin Ionescu Tîrgoviște, academician, dr. Gheoghe Borcean, vicepreședinte la Colegiul Medicilor din România, dna. Mihaela Luncan economistă venită de la Arad, dl. Costin Tudor, șeful de cabinet și fin al dnei Daniela Nicoleta Andreescu, secretar general al Guvernului, (în acel timp) și Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS.Tipăreşte pagina - Dr. Dan Romulus Șerban a fost repus în drepturi în procesul cu CoNAS Trimite unui prieten - Dr. Dan Romulus Șerban a fost repus în drepturi în procesul cu CoNAS

publicat de Dr. Dan Pereţianu

Înapoi la Procese
Newsletter

Înscrieţi-vă la newsletterul nostru şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate pe site.

Chestionar

Care este poziția dvs față de modul în care a fost rezolvat de MS diferendul legat de gărzile medicilor

Sînt de acord să se semneze 2 contracte cu spitalul
Este ilegal a se semna cu același angajator 2 contracte
Trebuie oricum pus în aplicare aliniatul 6 al OUG 20
Nu am nici o părere
Centru Media
Comunitatea medicală
Colegiul Medicilor din România